Čovječanstvo mora saznati, a nitko se ne usuđuje reći - zato Plamenica.

To smo mi

Plamenica - udruga za vječne vrijednosti
Kraljevec 35 Zagreb
plamenica@plamenica.si
www.plamenica.si
GSM: +386 41 390 604

 

matični broj: 017050-01273300

OIB: 11751968894

IBAN: HR6324840081105851498

zastupnik: Anej Sam

 

Anej Sam na Facebook-u

 Anej Sam na fb

Plamenica na Facebook-u Plamenica na fb

 

Hoćete li s nama ...

Pojašnjenje

U hrvatski jezik ove inačice, prevedeni su tekstovi koji zanimaju prvenstveno hrvatskog čitaoca – ostali su u slovenskom.

Zašto Plamenica?

Roditi sebe kao dobrog čovjeka - jedini je način da dosežemo životni smisao, da se spasimo. A tko će nam pomoći da se u pogrešnom svijetu ponovo rodimo, kad su i odgojitelji neodgojeni? Onaj, koji je to shvatio. Zato Plamenica.

Knjige Plamenica

Na velikog duha lete ispljuvci - ljudsku gnjilobu obasipaju časti. Zato je nužno mijenjati svijet. Mora se znati, tko je tko. I što je što (iluzija života nije život). Događanje istine - prva je ljudska potreba. Zato knjige Plamenica.

Anej Sam

Kao moralni lik patiti, ili se kao siva ništica gojiti - još kao dječak je Anej Sam tu dvojbu otpravio. I ta sokratovska odluka je njegov životni put odredila. Blagodat i prokletstvo pravilne odluke, i danas živi. Sve je na dlanu.

FB objave

Zaradi blokad prenašam besedilo sem. 

Briga za bit

Činiti dobro! Za biti dobar, to nije dovoljno. Onaj, koji se može zlu suprotstaviti, a to ne učini, zlo podupire. Dobrotu podupirati i zlu se suprotstavljati - znači biti dobar. To je briga za bit. Jasno, naše mogućnosti su različite. Ali, učinimo koliko možemo!

Osrčje života

JE RES, DA PLAMENICA NE DELUJE VEČ? ŠE MOČNEJŠA JE!

 

PlamenicaPlamenica je bila vpisana v register društev 5. marca 2008. Delovanje na Hrvaškem smo registrirali 9. junija 2010. Aktivnosti Plamenice pa so takšne narave – ubesedena čustva in misli izročamo javnosti s knjigo ali z drugim javnim občilom – da jih lahko izvajamo v Ljubljani ali v Zagrebu. Za območje Slovenije ali Hrvaške (območje bivše skupne države) – vseeno. Že formalni obstoj pravne osebe pa je določeni strošek (strošek vodenja bančnega računa, računovodstvo, letno finančno poročilo ...) – za nekaj prostovoljcev opazen strošek. Zato bo aktivnosti Plamenice Ljubljana in Plamenice Zagreb izvajala naprej PLAMENICA ZAGREB.

 

V objavljenem besedilu (ob postavitvi spletne strani, 2013) »Zakaj Plamenica«, smo zapisali nekaj razlogov za rojstvo Plamenice. Nekaterim se je takrat zazdelo, da pretiravamo, da kličemo apokalipso. Stvarnost pa nas potrjuje vsak dan – čedalje prepričljivejše. In Plamenica je iz dneva v dan prepričljivejša. In močnejša. Zato: vsakemu iz Slovenije, z območja bivše Jugoslavije, s tega planeta – ki je pripravljen gnusobi javno reči: NE, bomo to omogočili. Da, recimo gnusobi: NE! In močnejši bomo.   

urejanje