Čovječanstvo mora saznati, a nitko se ne usuđuje reći - zato Plamenica.

To smo mi

Plamenica - udruga za vječne vrijednosti
Kraljevec 35 Zagreb
plamenica@plamenica.si
www.plamenica.si
GSM: +386 41 390 604

 

matični broj: 017050-01273300

OIB: 11751968894

IBAN: HR6324840081105851498

zastupnik: Anej Sam

 

Anej Sam na Facebook-u

 Anej Sam na fb

Plamenica na Facebook-u Plamenica na fb

 

Hoćete li s nama ...

Pojašnjenje

U hrvatski jezik ove inačice, prevedeni su tekstovi koji zanimaju prvenstveno hrvatskog čitaoca – ostali su u slovenskom.

Knjiga

Anej Sam: Poklic človek

Knjiga. Na kaj pomislimo: Iliada; Uklenjeni Prometej; Satirikon; Uteha filozofije; Božanska komedija; Hvalnica norosti; Utopija; Hamlet, Gorski venec; Tako je govoril Zaratustra, Zločin in Kazen; Cvetje zla, Kralj na Betajnovi; Gospoda Glembajevi? Ali na Harrija Potterja? Lažnivo Suzi?

Vemo, kako je s tem. In zaradi tistih večnih knjig, ki so vgrajene v duhovni ustroj človeštva, so avtorje obglavljali, zapirali, izobčevali, jim knjige sežigali. Danes pa so te knjige oprijemališča, zvezdni kažipoti, up. Up, da človeštvo še ima možnosti. Kdo pa verjame v poslanstvo Harrija Potterja? Se kdo danes sploh še spomni včeraj »najboljše mladinske knjige v Sloveniji« (nagrada Večernica), Lažniva Suzi?

Zdaj, ko na knjižnične police in uredniške mize prihaja moja nova knjiga, premišljam o življenjski poti te stvaritve duha. In knjige kot produkta Xeroxa. Premišljujoč o bitju knjige, pa smo v osrčju življenja.

Anej Sam

urejanje