Človeštvo mora izvedeti, a nihče si ne upa povedati - zato Plamenica.

To smo mi

Plamenica - udruga za vječne vrijednosti

Kraljevec 35, 10000 Zagreb

 

Plamenica - društvo za večne vrednote


plamenica@plamenica.si
www.plamenica.si
GSM: +386 41 390 604

 

ID št.: 36941751

matična št.:2376644

zastopnik: Anej Sam

 

Anej Sam na Facebook-u

 Anej Sam na fb

Plamenica na Facebook-u Plamenica na fb

 

Boste z nami ...

 

O piškotkih

Zakaj Plamenica?

Javna občila poročajo o tistem, kar ni vredno mišljenja, nočejo pa nas seznaniti, da vsak dan na svetu umre 40.000 otrok od lakote. Vsi opozarjajo na pomanjkljivosti v organizaciji sodobnih družb, nihče noče povedati, da demokracija pomeni vladavino sodrge. Vsi govorijo o krivicah, nihče si ne upa pravilno poimenovati najjasnejše jasnosti: kapitalizem je že po definiciji zločinski sistem. Ljudje opozarjajo, da intelektualci ne opravljajo svoje naloge, nihče pa noče povedati, da so ti sužnji kapitala večje zlo od politikov. Navadni človek čuti, da z mešanjem kultur nekaj »ne štima«, nihče pa si ne upa povedati, da je opevani multikulturalizem prinesel teror antikulture in povzročil odmiranje boljšega dela človeštva. Množice čutijo, da je istospolnost globoko protinaturna, ni pa misleca, ki bi povedal, da gre za najučinkovitejšo metodo dokončnega razčlovečenja človeka. Navadni človek je zmeden glede »poslanstva« Boga, nihče si ne upa povedati, da s to nebeško utvaro opravičujejo politiki in duhovniki strašne zločine.

 

Anja Kranjc: Brez naslova
Anja Kranjc: Brez naslova

In tako naprej. Zato Plamenica – društvo za večne vrednote. Ohranili smo vez s Pratemeljem življenja in sodelujemo v proizvajanju Resnice. Ozavestili smo, da le na sledi duhovnega ustroja človeštva, lahko posameznik dosega življenjski smisel. Dojeli smo tudi tragedijo pomirjanja nemirne vesti s prežvekovanjem neštetokrat prežvečenih resnic. Zato: ne bomo preigravali preigrane igre. Ne bomo razpravljali o tem, ali je opoldan dan. Na tem spletu ne bomo zapisali niti enega stavka – kaj šele, da bi izdali knjigo, zaradi katere bi bilo treba posekati nekaj dreves – ki ne prinaša česa novega, višje resnice.

 

Danes, ko so vse igre preigrane, imamo stanje: 40 000 otrok je umrlo od lakote, milijarda bivajočih je zaspala s krulečim želodcem, nekdo v naši bližini je prodal ledvico ali del jeter, da bi prinesel večerjo otroku; drugi, tisti, z eno ledvico in le z delom jeter, je prodal fetus »elitni« restavraciji, ki ponuja »specialitete« iz človeških zarodkov. Tretji si je namestil zanko okrog vratu ... Srca, ki so zmožna poetizacije življenja, ki so hotela biti, v razjedajočem obupu odhajajo. Besneča drhal njihovo mesto pod Soncem zaseda.

 

Goya: Nič. To bo pojasnilo
Goya: Nič. To bo pojasnilo

Zato, torej, Plamenica. Zaradi jedra problema. In jedra življenja. In primernih besed. Moralna spaka in vzvišeni moralni lik; drhaljenje ničnikov in poetizacija življenja – vse bomo pravilno poimenovali (Da bi se človeštvo očistilo od lastni grehov, jih je treba le razglasiti za tisto, kar so – Marx). Z močjo knjig, pravih knjig, in zapisov na tem spletu.

 

In zato: Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati v dogajanju Resnice – pridružite se nam! Nikoli ne pozabimo: Živijo le tisti, ki se borijo!

 

urejanje