Človeštvo mora izvedeti, a nihče si ne upa povedati - zato Plamenica.

To smo mi

Plamenica - udruga za vječne vrijednosti

Kraljevec 35, 10000 Zagreb

 

Plamenica - društvo za večne vrednote


plamenica@plamenica.si
www.plamenica.si
GSM: +386 41 390 604

 

ID št.: 36941751

matična št.:2376644

zastopnik: Anej Sam

 

Anej Sam na Facebook-u

 Anej Sam na fb

Plamenica na Facebook-u Plamenica na fb

 

Boste z nami ...

 

O piškotkih

Knjige Plamenica

Knjige, ki ni bila vsaj enkrat sežgana, ni bilo treba napisati – je svojčas zapisal Krleža. Tisto, kar je bil nekoč sežig, je danes medijski molk, izobčenost avtorja, skrivanje knjige v knjigarni ... To knjigo vsak dan sežigajo, a življenje jo nenehno in čedalje močneje potrjuje. Knjiga, ki jo berejo na skrivaj. Je lahko boljše priporočilo!

Samomorilski pogum avtorja, daljnosežne napovedi, od katerih zastaja dih, sokratsko globoko razumevanje vzgoje otrok; galerija znanih osebnosti na območju bivše Jugoslavije, ki so v globini lastnega bitja avtentični kriminalci, prostituti in vlačuge, odločajo pa o naših usodah – to je Kamo sutra.

Možnost za doseganje življenjskega smisla in predrugačenje neznosne planetarne stvarnosti; knjiga za križišče usod – to je Poklic človek. Knjiga, na katero so celo večnost čakali ponižani, od lakote umirajoči, lepotoželni. Z nevidenim pogumom pri slikanju ljudi in pojavov – bobu se reče bob, tudi ko govorimo o državnem suverenu, papežu, Bogu ... – je zagotovljeno: Lepa človeškost bo nagrajena, gnusoba bo obsojena. Končno!

urejanje