Človeštvo mora izvedeti, a nihče si ne upa povedati - zato Plamenica.
domov | Osrčje življenja

Evropa varčuje

Tone Demšar - Leto 1991
Tone Demšar: Leto 1991

Evropa varčuje

Državne blagajne so prazne in Evropa varčuje. Bolezen je treba zdraviti. Katero zdravilo uporabiti – je tuhtala Evropa, tuhtala, in se odločila: zdravilo, ki omili bolečino in poglobi bolezen. Samouničevalna Evropa!

Nič novega pod Soncem – politiki so od nekdaj delovali po logiki izbrisane logike. Spomnimo se le Nerona: nečimrnost je zdravil tako, da je sežgal Rim. Zato pa imamo mislece. Spomnimo se: Petronij je, vedoč, da bo moral umreti, Neronu takoj povedal, kar mu gre.

 

Zdaj, ko se je zgodil največji absurd v zgodovini civilizacije – prazne državne blagajne tistih, ki imajo realno največ možnosti za dostojno življenje – bi morali intelektualci izgovoriti logično in rešilno misel: Evropski voditelji so zločinci! Ne, s halucinantno retoriko so zagotovili spoštovanje zločinov evropskih politikov.

 

Vem: najbolj čudno je tisto, kar je najbolj logično. In z eno samo "čudnostjo" bi Evropa rešila vse težave - gospodarske in etične: Uskladiti zakonodajo z idejo pravičnosti in naravnimi zakonitostmi. Hkrati bi predlog ukinitve delavske malice in javnega zavoda bilo treba poslati Bogu, da vidi, v kakšnem peklu živimo njegovi otroci. 

Več Fb Anej Sam in FB Plamenica.

urejanje