Človeštvo mora izvedeti, a nihče si ne upa povedati - zato Plamenica.

Medijem

Odprto pismo medijem, ki so svoj čas kriminalizirali Mileno Močivnik: Večer – odg. urednica Katja Šeruga; Delo – odg. urednik Bojan Budja; Slovenske novice – odg. urednik Bojan Budja; Ona – odg. urednica Sabina Obolnar; Nedelo – odg. urednica Helena Kocmur; Moj pes – odg. urednik Jože Vidic; Novi tednik – odg. urednica Biserka Povše Tašić; Mag – odg. urednik Silvester Šurla; Dnevnik – odg. urednica Suzana Rankov; Nedeljski dnevnik – odg. urednik Zlatko Šetinc; Pop televizija – Alenka Arko

 

 

OMILITE SVETOPISEMSKO KRIVICO – OPRAVIČITE SE MILENI MOČIVNIK!

Pozdravljeni!

 

Dnevnik z dne 8. marca letos je »opozoril na kriminalno združbo, ki se je oblikovala na ravni države in ni skrbela za živali, marveč za lastne žepe … V zavetišču Horjul znaša cena …«.

 

Zanikanja ugotovitve o kriminalni združbi – ilustrirana je s slogom poslovanja zavetišča Polone Samec – ni bilo.

 

France Mihelič: Kronist
France Mihelič: Kronist

Polona Samec je del združbe, ki je dolga leta kriminalizirala Mileno Močivnik z »argumentacijo« in besednjakom, kakršnega novinarstvo prej ni poznalo: »Milena Močivnik ne ločuje niti konja od psa … Pokvarjenost hijen na dveh nogah nekoč spregleda vsak« (Nedeljski dnevnik); »... je njeno pasje zavetišče le krinka za tihotapljenje mamil, pasjih zarodkov …« (Nedelo); »Milena Močivnik, ženska, ki je sama dobršen del življenja zaradi klateštva, nemoralnega življenja, ponarejanj, goljufij, protipravnih pridobivanj premoženja, zanemarjanja lastnega otroka …« (Mag); »Močivnikova ni nikdar imela uradno registriranega azila, pač pa umazano in zanemarjeno mučilnico« (Delo); »… še pol leta po oddaji imajo psi nočne more s cviljenjem, tiščijo glave v straniščne školjke in iztrebke, saj pogrešajo smrad« (Slovenske novice); »Govori pa se, da je denar porabila za nakup sadik konoplje, hiš, avtomobilov, privat firm …« (Novi tednik); »Navedbe o njenem gojenju indijske konoplje (iz katere se predeluje mamila) lahko potrdi veliko ljudi« (Dnevnik); »Če še niste dojeli, da Milena nima rada živali, da je duševni bolnik, govno, govno, šlek, šlek … Kar se mene tiče se lahko Milena obesi« (Moj pes).

 

Deset let so javna občila, katerim ste na čelu, izročala prebivalstvu Slovenije tovrstne »resnice« o Mileni Močivnik. Preverljivo je: sodobni svet ne pozna primera tako zastrašujočega zaničevanja pravnega sistema, teptanja človekovih pravic, vulgarizacije javnega občevanja in ubijanja lepega v človeku. O pravnomočni sodbi, s katero je bil novinar Slovenskih novic obsojen zaradi peklenskih izmišljotin o Mileni Močivnik (»psi so krinka za tihotapljenje mamil«), niste obveščali (le izrek sodbe so objavile Slovenske novice po nalogu sodišča). Čeprav ste deset let proizvajali največjo enigmo v novejši zgodovini, deleč slovensko ljudstvo na simpatizerje in nasprotnike Milene Močivnik, o razrešenju enigme – moja knjiga Milena, izšla 2003 – niste objavili niti črke. Javni interes in usodo posameznika ste odmislili zaradi lastne javne podobe. Danes, ko je javnost obveščena (moja knjiga je namreč zamolčana), da v Sloveniji deluje »kriminalna združba, ki se je oblikovala na ravni države in ne skrbi za živali, marveč za lastne žepe«, to pa so posamezniki, ki so pred desetletjem z močjo javnih občil, za katera ste odgovorni vi, ubijali dušo Milene Močivnik in onemogočali humanitarno dejavnost tega izjemnega moralnega lika, prosim, ozavestite poklicni položaj – dolžni ste pravilno obveščati, morebitne napake pa popravljati – in lastno človeško bivanje – z bremenom takšne krivice človek ne more živeti; prej ali slej ga nemirna vest razsredišči, izmaliči, izroči razjedajočemu obupu. Zato poglejte, kdo je kdo danes (tisti, ki so Mileni očitali brezdušno bogatenje, danes hladnokrvno zahtevajo in dobivajo po šeststo evrov za mesečno oskrbo enega kužka in petdeset evrov za evtanazijo; mirno zbirajo prostovoljna sredstva po poštni nakaznici za neobstoječo dejavnost, glavni eksekutor Mileninih psov je že pravnomočno obsojen zaradi ropanja državne blagajne …), poglejte, kaj se je resnično zgodilo pred desetletjem ter: Opravičite se Mileni Močivnik! Poleg omilitve storjenih krivic in ohranjanja etične vitalnosti družbe je za to še en obvezujoč razlog: Onemogočanje nadaljnjega ropanja proračunskih sredstev in goljufanja prebivalstva z močjo poštne nakaznice.

 

Čeprav nekateri med vami niste odgovorni za takratno ravnanje vašega občila, ste dolžni danes omiliti krivico predhodnikov: Katja Šeruga krivično ravnanje Milana Predana; Bojan Budja ravnanje Tita Doberška, Mitje Meršola in Marjana Bauerja; Helena Kocmur Romane Anej Sam: MilenaDobnikar Šeruga (in lastnih; kot novinarka je bila obsojena na plačilo odškodnine zaradi ogabnih izmišljotin); Silvester Šurla pokojnega Danila Slivnika; Suzana Rankov Zlatka Šetinca; Biserka Povše Tašić pa Branka Stamejčiča. K bistrenju resnice o Mileni Močivnik bi iz istih razlogov morali prispevati vsi takratni živeči uredniki in novinarji, vsaj tisti, ki so največ prispevali k ubijanju Lepote: Glorija Marinovič, Marjan Raztresen, Polona Šeško, Miran Šubic, Matjaž Kranjec, Alma Lorenz, Vaso Gasar, Alenka Brajnik; Urša Kmetec, Tanja Keršmanc …

 

Čeprav bolečine v duši Milene Močivnik ne moremo več pozdraviti (lahko jo nekoliko omilimo) niti s tem povzročene bolezni in prihajajoče prezgodnje smrti zaustaviti, je to očiščenje nujno. Moramo poživiti idejo pravičnosti. Kajti to, kar se je včeraj zgodilo Mileni Močivnik, lahko danes doleti kogarkoli izmed nas, jutri naše potomce. Učlovečen človek pa v takšni resničnosti ne more živeti.

 

Ljubljana, 13.4.2013

Anej Sam

urejanje