Človeštvo mora izvedeti, a nihče si ne upa povedati - zato Plamenica.

Odprto pismo skrbnikom za človekove pravice

Vesna V. Godina, Boris Vezjak, Spomenka Hribar, Aleš Črnič, Manca Košir, Matjaž Hanžek, Ali Žerdin, Grega Repovž, Vlado Miheljak, Andraž Teršek, Tanja Lesničar Pučko, Boris A. Novak, Matevž Krivic, Ksenija Vidmar Horvat, Suzana Tratnik, Neža Kogovšek, Marta Gregorčič, Igor Koršič, Nataša Posel

 

Pozdravljeni!

 

Da se je dobro desetletje pred očmi javnosti – pred vašimi in mojimi tudi – izvajal zločin, zločin strašni, da žrtev prezgodaj umira, a izvajalci zločina figurirajo kot družbeni odličniki, ni več nobenega dvoma (glejte prilogo).

 

 Francisco Goya-Zoper splosno blaginjo  
Francisco Goya: Zoper splošno blaginjo

Ker sem izčrpal vse možnosti, da bi žrtvi pomagal – ščiteč različne žrtve, sem sam postal žrtev – apeliram na vas, ki ste si z javnim angažmajem na strani ponižanih zagotovili častitljiv družbeni položaj, pomagajte Mileni Močivnik. Ne dovolite, da v razjedajočem obupu odide iz življenja oseba, ki je najbolj dosledno spoštovala večni nespremenljivi zakon, ki je izvirno zapisan v človeška srca; ne dovolite, da nas najvišji moralni lik, ki se je žrtvoval za pravo stran življenja in bi lahko poživljal etično vitalnost naroda, zapusti kot pošast v človeški podobi. Ker se mediji, ki so zločin izvajali, ne bodo – očitno je – opravičili Mileni Močivnik, opravite po lastni volji sprejeto nalogo javnega intelektualca in omilite svetopisemsko krivico, ki se dolga leta godi tej ženski le zaradi tega, ker se je žrtvovala za čistost, človeški vrsti nedojemljivo. Seštevek vseh krivic, ki ste jih popravljali – dobro jih poznam - ne odtehtajo krivice, ki jih živi Milena Močivnik.

 

S tem, da boste na to javno opozorili, bo Milena lažje umrla, življenje v Sloveniji bo imelo nekaj več možnosti.

 

V tem pričakovanju vas lepo pozdravljam!

 

Anej Sam

 

Priloga:

Odprto pismo medijem, ki so svojčas kriminalizirali Mileno Močivnik

 

 

urejanje